ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Στάθης Μασκαλίδης

“Γεννήθηκα στη Μεσοποταμία Καστοριάς και κατοικώ στην πόλη της Καστοριάς. Είμαι παντρεμένος και έχω δυο παιδιά. Γράφω γιατί μου αρέσει να αναπλάθω τον κόσμο, γιατί η ζωή είναι τόσο σύντομη που μια μονάχα δεν φτάνει. Ελεύθερο πνεύμα από τη φύση μου, εγγράφηκα στη σχολή Ιατρικής στο πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου αλλά εγκατέλειψα αμέσως τις σπουδές μου, γιατί έκρινα πως ο συγκεκριμένος επαγγελματικός προσανατολισμός δεν μου ταίριαζε. Εργάζομαι στον δήμο Καστοριάς, στην υπηρεσία πρασίνου.

Με την ειδικότητα του κηπουρού μπορώ να βρίσκομαι κοντά στο περιβάλλον, να απολαμβάνω τις ομορφιές του και να ονειροπολώ. Το πρώτο μου μυθιστόρημα κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2021, με τίτλο «Σαν φυσάει ο Βαρδάρης» από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. Νουβέλες μου με τίτλο «Ο λύκος και το Γεράκι» (Οκτώβριος του 2021) «Κομαντσέρος» (Ιανουάριος του 2021)  κυκλοφόρησαν για το ιστορικό περιοδικό Νέος Μικρός Κάου-μπόυ των εκδόσεων Άγρια Δύση. Το διήγημά μου «Και ήταν σαν να έβλεπε τον εαυτό του» έχει κυκλοφορήσει για το ίδιο περιοδικό των ίδιων εκδόσεων. Αστυνομικό διήγημά μου «Το γρανάζι» κυκλοφόρησε σε συλλογικό τεύχος του περιοδικού crime and horror. Το διήγημά μου «Συλλαβίζοντας τα όνειρά μου»» έχει κυκλοφορήσει σε συλλογικό έργο των εκδόσεων Αγγελάκη.

Αρθρογραφώ σε τοπικές εφημερίδες, τοπικά και πανελλαδικής εμβέλειας blogs. Ζω και εγώ μαζί με τους ήρωες που δημιουργώ, πονώ στη δυστυχία τους και χαίρομαι όταν…”

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κομνηνός.

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top