ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Τη βιβλιοθήκη επισκέφτηκε το τμήμα ένταξης του 1ου ΕΠΑΛ Γρεβενών με την εκπαιδευτικό Μαρία Φίστη προκειμένου να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα “Το βιβλίο στη ζωή μας”.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της βιβλιοθήκης και ενημερώθηκαν για τον κανονισμό λειτουργίας της. Στη συνέχεια καθίσαμε στο αναγνωστήριο και διαβάσαμε το βιβλίο με τίτλο “Αν ήμουν βιβλίο” του  Πορτογάλου συγγραφέα, Jose Jorge Letria και του εικονογράφου Andre Letria.

Με πολύ προσοχή διαβάσαμε και ακούσαμε το κείμενο με τις δυνατές εικόνες που το συνοδεύουν. Σταθήκαμε στην κάθε σελίδα και σχολιάσαμε καταλαβαίνοντας τι ήθελε να προσφέρει και τι ήθελε να πάρει το «βιβλίο ήρωας». Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν και συγκινήθηκαν  από τα λόγια του ήρωα. Εξελίχθηκε μια όμορφη κουβέντα όπου τα παιδιά τοποθετήθηκαν για το τι θέση έχει το βιβλίο στη ζωή τους.

Αφού τους μοιράσαμε μια απλή κόλα έγραψαν και τα ίδια τι επιθυμία θα είχαν αν ήταν στη θέση του βιβλίου. Τα λόγια και οι εικόνες έδειξαν το σεβασμό και την αγάπη τους για το βιβλίο, τη χαρά και την απόλαυση που τους δίνει η ανάγνωση. Τα κολλήσαμε σε ένα χαρτόνι και έγινε ένα υπέροχο πόστερ με δυνατά μηνύματα. Το στόλισαν  με λέξεις που τις συνδύασαν με  το βιβλίο όπως θησαυρός, ταξίδι, όνειρα, ενσυναίσθηση, εμπειρίες, φιλία και τόσες άλλες που ήταν πραγματικά συγκινητικές.

Απόλαυσαν το πρόγραμμα  δείχνοντας τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους. Θελήσανε να γίνουνε μέλη της βιβλιοθήκης και δανείστηκαν βιβλία αφού περιηγήθηκαν με όρεξη στο εφηβικό τμήμα της βιβλιοθήκης. Φεύγοντας μας είπαν “αισθανόμαστε ότι ένα βιβλίο σίγουρα μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας!”

Υλοποίηση δράσης: Θεολογία Ταρλατζή βιβλιοθηκονόμος, Ευαγγελία Καραμπερίδου εκπαιδευτικός

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top