ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΖΩΗ» ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΛΙΩΤΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Στάθης Λιώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος «Μουσειοπαιδαγωγικής εκπαίδευσης» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι αριστούχος διπλώματος μονωδίας και θεατρικών σπουδών. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στον Βόλο όπου διδάσκει μάθημα τραγουδιού, θεάτρου, φωνητικής και ορθοφωνίας. Έχει τελειώσει υποκριτική στη σχολή της Μιμής Ντενίση και διδάσκει ορθοφωνία, διαφραγματικές αναπνοές, αγωγή λόγου, εκμάθηση ρόλων. Ανεβάζει παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα και κάνει περιοδείες.

Από 16 ετών ασχολείται με την ποίηση και την λογοτεχνία και έχει βραβευτεί δύο φορές για την ποίησή του στον Α΄ διαγωνισμό ποίησης του Δήμου Αμαρουσίου το 1994 καθώς και το 1995 σε παναθηναϊκό διαγωνισμό ποίησης του Δήμου Αθηναίων με πρόεδρο της κριτικής επιτροπής την Άννα Σικελιανού.

Επαίνους για το έργο του έχει δεχθεί από πολλούς  σημαντικούς λογοτέχνες όπως ο Βασίλης Βασιλικός, ο Μιχάλης Σταφυλάς, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος και άλλους.

Είναι μέλος της Ενώσεως λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας, μέλος στην  Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος καθώς επίσης και μέλος στον Ιστορικό Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» και στην Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.

Από τις εκδόσεις  Όστρια κυκλοφορεί  η νέα του ποιητική συλλογή  «Στην καρδιά μου γράφει Ελλάδα», η οποία αποπνέει όλα τα χρώματα και αρώματα της πατρίδας μας.

 

Scroll to Top