ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ-ΖΟΥΖΟΥΝΙΑ ΠΑΝΤΟΥ!

                                                                                                               Ζουζούνια παντού!

Στις 27/6 η βιβλιοθήκη μας κατακλύστηκε από… ζουζούνια που ήταν παντού, καθώς αυτός ήταν ο τίτλος της δράσης μας στα πλαίσια της καλοκαιρινής εκστρατείας μας που είναι σε εξέλιξη. Πεταλούδες, σαλιγκάρια, σκουλήκια, σαρανταποδαρούσες, πασχαλίτσες και τόσα άλλα κρύφτηκαν σε διάφορα σημεία του παιδικού τμήματος και τα παιδιά είχαν μια αποστολή. Να τα εντοπίσουν, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γι’ αυτά και να κατανοήσουν τι προσφέρουν αυτά τα παρεξηγημένα πλάσματα στην αλυσίδα της ζωής.  Βοηθοί στην αποστολή αυτή ήταν η Θεολογία Ταρλατζή, βιβλιοθηκονόμος και η Ευαγγελία Καραμπερίδου, εκπαιδευτικός.

Αφού τα ζουζούνια μας εντοπίστηκαν τα παιδιά διάβασαν πληροφορίες για το κάθε ένα από αυτά. Έτσι, έμαθαν ότι η μύγα περπατάει ανάποδα, η πεταλούδα μυρίζει με τις κεραίες της, η πασχαλίτσα αγαπάει τον ύπνο και κοιμάται τον χειμώνα, το σαλιγκάρι έχει ένα πόδι κ.α. Επίσης, το ενδιαφέρον τους κέντρισαν τα ομοιώματα ζουζουνιών που τα περιεργάστηκαν και το μεγάλο… ξενοδοχείο ζουζουνιών κατασκευασμένο από φυσικά υλικά που βρισκόταν σε περίοπτη θέση στον χώρο της δράσης.

Στη συνέχεια ήρθε η ώρα τα ζουζούνια μας να αποκτήσουν τον δικό τους άνετο χώρο, για να εγκαταλείψουν την βιβλιοθήκη μας και να ζήσουν αρμονικά με τα υπόλοιπα πλάσματα στη φύση. Έτσι, ανατέθηκε στα παιδιά μια ακόμα αποστολή. Να δημιουργήσουν με φυσικά υλικά, όπως το ξύλο, τα φύλλα, τα κουκουνάρια άνετα μικρά ξενοδοχεία, για να βρουν καταφύγιο τα ζουζούνια μας και αυτή τη φορά βοηθός τους ήταν ο Χρήστος Λέτσιος, εκπαιδευτικός. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.

Στο τέλος το κάθε παιδί σε μία κόλλα Α4 σχεδίασε το αγαπημένο του πλασματάκι και του έδωσε φωνή, ώστε να μπορέσει να μεταφέρει το δικό του μήνυμα. Τα περισσότερα μηνύματα είχαν σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος.

Για ακόμα μία φορά αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουνε την εθελόντρια Ελένη Τσεβεκίδου, που αποτελεί βασικό μέλος της ομάδας των καλοκαιρινών δράσεων μας και συμβάλλει καθοριστικά στην υλοποίηση τους. 

 #ΚΕ2024 και #forEBEr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top