ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΗ ΓΗ : ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ

ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΗ ΓΗ : ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ

Τη βιβλιοθήκη επισκέφτηκε τμήμα της Β΄ τάξης του 4ου δημοτικού σχολείου με την δασκάλα τους Θωμαή Νέστορα για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα “Φροντίζω και προστατεύω τη γη, το σπίτι μου”.

Οι χαρούμενοι μικροί μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο της βιβλιοθήκης βλέποντας και κατανοώντας το πώς λειτουργεί μια βιβλιοθήκη. Έκαναν αρκετές ερωτήσεις παίρνοντας ικανοποιητικές απαντήσεις περιηγήθηκαν στα ράφια του χώρου και ξεφύλλισαν ότι τους έκανε εντύπωση.

Ακολούθησε η αφήγηση του βιβλίο  “Οι μέρες της σιωπής” της Έφης Λαδά. Μια ιστορία για την καταστροφή, τη δυστυχία, τη σιωπή, τον πόνο που μπορεί να προξενήσει η φωτιά καταστρέφοντας ότι βρει στο διάβα της. Πρόσεξαν ιδιαίτερα τις μορφές που έπαιρναν η φωτιά, η σιωπή, το μάγο που αντιπροσώπευε το κακό, και γενικά η εικονογράφηση δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο.

Συζητήσαμε για τα οικολογικά  μηνύματα του βιβλίου που σκοπό έχουν την ευαισθητοποίηση και αφύπνιση του αναγνώστη για την αγάπη και την προστασία του περιβάλλοντος. Αλλά και την ελπίδα,  την αισιοδοξία που τη φέρνουν τα παιδιά δείχνοντας την αγάπη τους με πράξεις δημιουργώντας ένα καλύτερο κόσμο και ένα καλύτερο αύριο.

Στη συνέχεια τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και πάνω σε χαρτί του μέτρου η μία ομάδα αποτύπωσε την εικόνα της συμφοράς που φέρνει η φωτιά με σκούρα χρώματα τη  δυστυχία, τον πόνο για να δείξουν τις συνέπειες μιας ασυνείδητης πράξης που οδηγεί σε μια μεγάλη φυσική καταστροφή. Η άλλη ομάδα αποτύπωσε με έντονα χαρούμενα χρώματα την ομορφιά της φύσης και την αναγέννησή της που δείχνει την ελπίδα, το σεβασμό και την αγάπη στη φύση και στη ζωή. Δύο μεγάλοι πίνακες  αντιθέσεων γεμάτοι συναισθήματα.

Οι μικροί μας καλλιτέχνες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και με περισσή υπομονή και φαντασία εργάστηκαν και μας έδειξαν με τα δημιουργήματά τους την αγάπη τους για τη φύση, τον άνθρωπο, για το περιβάλλον περνώντας το δικό τους μήνυμα που είναι η αξία της ζωής!!!

Υλοποίηση δράσης : Θεολογία Ταρλατζή , Ευαγγελία Καραμπερίδου, Χρήστος Λέτσιος.

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top