ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟ ΠΑΖΛ ΤΗΣ ΖΩΗΣ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ  «ΖΟΥΖΟΥΝΙΑ» ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟ ΠΑΖΛ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Επίσκεψη  «Ζουζούνια» παιδικός σταθμός

Ακόμα μία ευχάριστη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στη βιβλιοθήκη μας. Αυτή τη φορά στον φιλόξενο χώρο μας υποδεχτήκαμε τους πιο μικρούς μας φίλους, τα παιδάκια από τα «Ζουζούνια» που συνοδεύονταν από το προσωπικό του παιδικού σταθμού. Η βιβλιοθήκη μας «φωτίστηκε» με τη γλυκύτητα και τον αυθορμητισμό που χαρακτηρίζει τα παιδιά αυτής της ηλικίας.

Κεντρικός άξονας της δράσης μας η έννοια της διαφορετικότητας. Το βιβλίο της συγγραφέως Birgitta Sif με τον τίτλο «’Ολιβερ» αποτέλεσε τη βάση της και απογείωσε τη δημιουργικότητα των παιδιών! Ο ήρωας του βιβλίου ένα μοναχικό παιδάκι, ο Όλιβερ, που καταπολεμά τη μοναξιά και την πλήξη πλάθοντας με την επινοητικότητά του φανταστικούς φίλους! Άραγε ο Όλιβερ θα καταφέρει να βρει έναν πραγματικό φίλοι;

Αρχικά πραγματοποιήθηκε μικρή ξενάγηση στους χώρους της βιβλιοθήκης και συζήτηση για τη λειτουργία και τον ρόλο που επιτελεί μία δημόσια βιβλιοθήκη σε κάθε τοπική κοινωνία. Ακολούθησε η παρουσίαση της όμορφης ιστορίας μας. Τα παιδιά άκουσαν με προσοχή την ιστορία που συνοδεύεται από εντυπωσιακή εικονογράφηση ζωντανεύοντας την μπροστά στα μάτια τους! Συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην συζήτηση που ακολούθησε.

Στη συνέχεια τα παιδιά δημιούργησαν τους δικούς τους φανταστικούς φίλους επιστρατεύοντας τη δημιουργικότητά τους. Στην πορεία οι φανταστικοί φίλοι των παιδιών αντάμωσαν μέσα από το κουκλοθέατρο με τους ήρωες του βιβλίου, συνομίλησαν μαζί τους με την καθοδήγηση της βιβλιοθηκονόμου μας, Θεολογίας Ταρλατζή, και οι διάλογοι ήταν ευφάνταστοι!

Απόλαυσαν πραγματικά αυτή τη δράση, που τους εισήγαγε στην έννοια της διαφορετικότητας. Η ίδια η συγγραφέας έχει αφιερώσει το βιβλίο της σε όλους όσους κάποια στιγμή ένιωσαν διαφορετικοί και οι μικροί μας φίλοι συνειδητοποίησαν ότι όλοι μπορεί να βρεθούμε στη θέση του Όλιβερ και η μοναξιά δεν είναι λύση. Όλοι είμαστε διαφορετικοί, όλοι είμαστε ίσοι, κανένας μόνος! Ακόμα τους δόθηκε η δυνατότητα να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους μέσα από το κουκλοθέατρο.

Ευχαριστούμε ολόψυχα τα παιδιά για τον ενθουσιασμό τους και τις εκπαιδευτικούς τους για τη συνεργασία.

Εμψυχωτές δράσης: Θεολογία Ταρλατζή , Ευαγγελία Καραμπερίδου Χρήστος Λέτσιος, Ελευθερία Ράσσιου.

 

 

 

Scroll to Top