Εκδηλώσεις 2005

18 Απριλίου 2013, 12:17 am
Published in Εκδηλώσεις
Read 162172 times

2005

Την Τετάρτη 20-4-2005 και ώρα 19:30 παρουσιάστηκε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών το βιβλίο του Θωμά Κ. Παπαθανασίου με τίτλο  «Τα δημοτικά τραγούδια του Ταξιάρχη Γρεβενών» σε συνεργασία με τον Τοπικό Σύνδεσμο Φιλολόγων. Η παρουσίαση έγινε από τους:

  • Καραγιάννη Βασίλη, συγγραφέα
  • Νίκου Αθηνά, φιλόλογο του 2ου Ενιαίου Λυκείου Γρεβενών και πρώην διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών
  • Δόρτσιο Κωνσταντίνο, Σύμβουλο Μαθηματικών Δυτικής Μακεδονίας.

Την Κυριακή 29-5-2005 και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών, διάλεξη του συμπατριώτη μας Αχιλλέα Λαζάρου ( Ρωμανιστή  - Βαλκανιολόγου, Διαδάκτορα Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητή Σχολής Εθνικής Άμυνας) με θέμα:  «Απόηχος της 29ης Μαΐου 1453 στην Πίνδο και Διεπιστημανικά δεδομένα ελληνικότητας των Βλάχων – Αρμάνων» σε συνεργασία με το Σύλλογο Σαμαριναίων Γρεβενών.

Στις 21-24 Ιουνίου 2005, στην Πλατεία Αιμιλιανού, πραγματοποιήθηκε «Εβδομάδα Πρόληψης» από το Κέντρο Πρόληψης «Ορίζοντες», Ν. Γρεβενών, την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών – ΔΕΠΕΓ, τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Γρεβενών και την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών.

 

 

 

Η «Εβδομάδα Πρόληψης» τελείωσε, αλλά το ταξίδι της «Πρόληψης» συνεχίζεται….

Κάθε μέρα είναι Ημέρα ΚΑΤΑ των ναρκωτικών και ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

 

 

 

 

 

 

 

Το Σάββατο 22-10-2005 και ώρα 19:00 πραγματοποιήθηκε, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών, η παρουσίαση του βιβλίου «Γερανοί πετούσανε…» της Άννας Στεφούλη. Η παρουσίαση έγινε από τους Απόστολο Λυκεσά, δημοσιογράφο – συγγραφέα και την Άννα Στεφούλη, καθηγήτρια ξένων γλωσσών – συγγραφέα. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η Ελένη Βελλιάδου.

2005Την Τετάρτη 20-4-2005 και ώρα 19:30 παρουσιάστηκε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών το βιβλίο του Θωμά Κ. Παπαθανασίου με τίτλο  «Τα δημοτικά τραγούδια του Ταξιάρχη Γρεβενών» σε συνεργασία με τον Τοπικό Σύνδεσμο Φιλολόγων. Η παρουσίαση έγινε από τους:Καραγιάννη Βασίλη, συγγραφέαΝίκου Αθηνά, φιλόλογο του 2ου Ενιαίου Λυκείου Γρεβενών και πρώην διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΓρεβενώνΔόρτσιο Κωνσταντίνο, Σύμβουλο Μαθηματικών Δυτικής Μακεδονίας.Την Κυριακή 29-5-2005 και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών, διάλεξη του συμπατριώτη μας Αχιλλέα Λαζάρου ( Ρωμανιστή  - Βαλκανιολόγου, Διαδάκτορα Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητή Σχολής Εθνικής Άμυνας) με θέμα:  «Απόηχος της 29ης Μαΐου 1453 στην Πίνδο και Διεπιστημανικά δεδομένα ελληνικότητας των Βλάχων – Αρμάνων» σε συνεργασία με το Σύλλογο Σαμαριναίων Γρεβενών.Στις 21-24 Ιουνίου 2005, στην Πλατεία Αιμιλιανού, πραγματοποιήθηκε «Εβδομάδα Πρόληψης» από το Κέντρο Πρόληψης «Ορίζοντες», Ν. Γρεβενών, την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών – ΔΕΠΕΓ, τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Γρεβενών και την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών.   Η «Εβδομάδα Πρόληψης» τελείωσε, αλλά το ταξίδι της «Πρόληψης» συνεχίζεται….Κάθε μέρα είναι Ημέρα ΚΑΤΑ των ναρκωτικών και ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.       Το Σάββατο 22-10-2005 και ώρα 19:00 πραγματοποιήθηκε, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών, η παρουσίαση του βιβλίου «Γερανοί πετούσανε…» της Άννας Στεφούλη. Η παρουσίαση έγινε από τους Απόστολο Λυκεσά, δημοσιογράφο – συγγραφέα και την Άννα Στεφούλη, καθηγήτρια ξένων γλωσσών – συγγραφέα. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η Ελένη Βελλιάδου.Την Κυριακή 11-12-2005 και ώρα 19:00 παρουσιάστηκε το λογοτεχνικό έργο, στην Ποντιακή διάλεκτο, του Γρεβενιώτη συγγραφέα Κώστα Διαμαντίδη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών. Η παρουσίαση έγινε από τον κ. Ντίνα Κωνσταντίνο, Επίκουρο Καθηγητή Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και τον κ. Μουρατίδη Ερμή, Σκηνοθέτη και Ερευνητή – Μελετητή του Ποντιακού Θεάτρου.

Rate this item
(0 votes)